Limba română, întrebare adresată de ralumarcel, 8 ani în urmă

2 Observă stările prin care trece Nas-Roșu și scrie câte o replică potrivită emoției pe care o
transmite în fiecare situaţie.
timă

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TaniaT
3

✰ Mai jos vom observa stările prin care trece Nas-Roșu și vom scrie câte o replică potrivită emoției pe care o transmite în fiecare situație:

  1. Putem observa în prima poză faptul că Nas-Roșu se simte îngândurat în timp ce spiridușul de lângă el îi vorbește agresiv (pe un ton supărător), dar acest lucru nu-l face să reacționeze. Din cauza faptului că Nas-Roșu este pus pe gânduri, nici nu îi răspunde înapoi spiridușului. (Ne putem da seama că este preocupat de ceva din felul în care își ține capul în mâini).
  2. În cea de-a doua poză observăm că Nas-Roșu este fericit pentru că are ocazia de a picta o parte din unicornul roz cu o culoare roșie. (Ne putem da seama că este fericit pentru că zâmbește, iar inima de deasupra ne indică faptul că îi place ceea ce face).

✰  Să învățăm ce sunt stările sufletești!

  • Stările sufletești sunt sentimente. Ele pot fi negative sau pozitive, majoritatea oamenilor având capacitatea de a le simți și de a le exprima prin diferite comportamente. (Spre exemplu, asociăm fericirea prin zâmbet, iar tristețea prin lacrimi).

✰ Un exercițiu în care se ilustrează detaliat fericirea găsești aici:

https://brainly.ro/tema/341967

✰ Spor la teme!  

#SPJ1

Alte întrebări interesante