Limba română, întrebare adresată de JustNormal, 8 ani în urmă

2 Precizează statutul personajelor din povestire (princi- pal/secundar/episodic/figurant/colectiv).(povestea esti iapa lui voda)​


monicaniculae86: nu gasesc textul
monicaniculae86: dar iti pot spune ca pers principale sunt cele despre care se vorbesc cel mai des sau au un dialog, personajele secundare sunt cele care stau pe langa personajul principal ( cum este in "Domnul Goe": mama, mamitica si bunica lui sau cine era aia sunt personaje secundare)
monicaniculae86: personaj colectiv este reprezentat in opera literara printr-un grup mai mare de personaje fara nume proprii.sunt reprezentati printr-un singur substantiv si sunt in centrul atentiei.
monicaniculae86: Cele episodice sunt cele care apar numai intr-un capitol. (ca la "Hanul Ancutei": in "Fantana dintre plopi" apare o tigancusa iar in celelalte capitole nu mai apare)
monicaniculae86: iar figurant este un personaj care apare doar asa pe fundal.
monicaniculae86: Sper ca te am ajutat!)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de monicaniculae86
21

dar iti pot spune ca pers principale sunt cele despre care se vorbesc cel mai des sau au un dialog, personajele secundare sunt cele care stau pe langa personajul principal ( cum este in "Domnul Goe": mama, mamitica si bunica lui sau cine era aia sunt personaje secundare)

personaj colectiv este reprezentat in opera literara printr-un grup mai mare de personaje fara nume proprii.sunt reprezentati printr-un singur substantiv si sunt in centrul atentiei.

Cele episodice sunt cele care apar numai intr-un capitol. (ca la "Hanul Ancutei": in "Fantana dintre plopi" apare o tigancusa iar in celelalte capitole nu mai apare)

iar figurant este un personaj care apare doar asa pe fundal.

Sper ca te am ajutat!)

Explicație:

Alte întrebări interesante