2. Reduceți termenii asemenea:
a) 17x - 6x =
b) 4y + 8y - 6y=
c) 7x + 5y - 6x - 11y =
d) 1 - x - 6x + 4 = f) √2y + 4√2y =
e) x² + 3x³ - 5x³ - 7x²=
g)-2x² + 3y - 15 + 5x² − 3y + 9 =
h) /a - 2ay - 8,5ay³ - 1a + 2,5ay³ - 4ay = 2 =
f) √2y + 4√2y =
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Explicație pas cu pas:
a) 17x - 6x = 11x
b) 4y + 8y - 6y = 6y
c) 7x + 5y - 6x - 11y = x - 6y
d) 1 - x - 6x + 4 = -7x + 5
f) √2y + 4√2y = 5√2y
e) x² + 3x³ - 5x³ - 7x² = - 4x³ - 6x²
g) -2x² + 3y - 15 + 5x² − 3y + 9 = 3x² - 6
h) a - 2ay - 8,5ay³ - 1a + 2,5ay³ - 4ay = -2ay - 6ay³
Alte întrebări interesante
Informatică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Evaluare Națională: Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba rusă,
9 ani în urmă