Limba română, întrebare adresată de denjsdenis443, 8 ani în urmă

2 Scrie un text pornind de la şirul de ilustraţii de mai jos. Alege un titlu potrivit.
va rog ajutatima dau corona ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreiflorea420
29

Răspuns:

Vacanta

Azi e o zi insorita si am fost la bunici.

Cand am ajuns acolo m-am bucurat ca i-am revazut din nou,cand am văzut-o pe bunica mi-a zis sa ma duc sa dau de macare la pui.

Dupa ce am dat de mancare la pui am fost sa i-mi repar bicicleta,am terminat de reparat bicicleta si am fost sa ma plimb, si m-am intalnit cu prieteni mei ei său dus la un lac si sau scladat, eu nu am vrut sa ma scald pentru ca poate raceam si nu vroiam.

M-am intors la bunici si peste 2 luni am plecat inapoi acasa.


mariannacantea23: mai ai vreo conpunere
Răspuns de Utilizator anonim
5

Răspuns:

La bunici

Intr-o zi calduroasa de vara, am hotarat sa mi fac bagajul si sa plec in vizita o saptamana la bunici.

Acestia au fost foarte incantati de venirea mea surpriza. Asa ca ma pofteste la masa lor plina cu delicatese culinare prelucrate de bunica.

Prima zi am stat de vorba, am ras, am citit povesti, am facut glume, concursuri grădinărești si multe altele.

Ei bine, imi placea la țară alaturi de bunicii mei, ei aveau multe animale domestice, precum gainile, puisorii, niste căței mici cat palma, doua pisicuțe lingusitoare, niste papagali cu care ma contraziceam mereu ca ma îngâna, un purcel nazdravan, o văcuța de la care iubeam laptele cu toata sinceritatea si altele.

Fiindca bunicii mei aveau alte treburi, spre exemplu bunicul imi repera fosta bicicleta, am decis sa i ajut si eu cu treburile grădinărești. Am hranit puișorii de găină, am rânit la porc, am muls o galeata de lapte de la vaca si am strans o căpiță de fân din deal.

Dupa ce am terminat treburile, se pare ca si bunicul mi-a terminat de reparat bicicleta.

Nici bine nu ma urc pe ea ca tipa niste nebuni la poarta bunicului: "Nea Vasileee! Lasa-ti-l si pe (numele tau sau orice nume) pe afara cu bicletele sa ne plimbam! Va rugam frumos!"

Tataia cum era el mai cuminte de fel si ma lasa sa fac orice, m-a lasat sa plec, spunandu-mi ca sunt responsabil daca se intampla ceva.

Plimbandu-ne prin tot sălașul, la capatul satului, prietenii mei sar de pe biciclete, isi dau tricourile jos si se arunca in lac ca si cum nu s-au mai scaldat in viata lor.

N-am vrut sa mi ud hainele asa ca am stat sa privesc apusul printre ramurile copacilor de langa lac, iubind acea culoare calda care mi alina sufletul.

sălaș = sat

Eu zic ca e buna compunerea! Spor la scoala <3

Alte întrebări interesante