Religie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

2) Spune in ce fel isi manifesta respectul. Ruth. , Noemina , si Booz (1 .1 , 1.3 ) Ruth. Respectul fata de sine. . Respectul fata de parinti. Respectul fata de ceilalti. . Noemina. Respectul fata de sine. .Respectul fata de ceilalti. Booz. Respectul fataa de sine . Respectul fata de parinti Respectul fata de ceilalti. . ​dau coroana.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biancaadinab
5

Ruth. Respectul față de sine se vede prin faptul că s-a culcat la picioarele lui Boaz și că a muncit mult, dând tot ce putea mai bine. Fata de părinți: ea și-a iubit soacra, mama sa prin casatorie și a mers după ea in tara sa. De asemenea, atunci când soacra a sfatuit-o sa se culce la picioarele lui Boaz a ascultat de ea. Fata de ceilalti a fost respectuoasă, muncind cu spor și nepretinzand decât partea ce i se cuvenea, adică să culeagă spice de pe iele culegătorilor. Atunci când Boaz a lăsat-o să mănânce împreună cu slujnicele,a făcut asta.

Nomina a fost respectuoasă fata de sine pentru că . Fata de ceilalti, ea a fost respectuoasă pentru că și-a iubit nora, i-a dat sfaturi, invatand-o ce să facă pentru că știa regulile poporului Israel.

Boaz. Fata de părinți, nu prea spune multe. Putem sa zicem că a fost respectuos fata de viitoarea sa soacra, spunandu-i lui Rut cală sa fie binecuvântată pentru că a rămas alături de soacra ei. Fata de ceilalti, Boaz a fost repsectuos pentru că a lăsat-o pe Rut sa culegătorilor de pe ogorul lui și să manance cu slujnicele la lui.

Alte întrebări interesante