Matematică, întrebare adresată de anays333, 8 ani în urmă

(-2 supra 21)+(-3 supra 7)+(+5 supra 42)+(-9 supra 14)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de efektm
2

Răspuns:

= -\frac{22}{21}

Explicație pas cu pas:

- \frac{2}{21} - \frac{3}{7} + \frac{5}{42} - \frac{9}{14}

Aducem toate fracțiile la același numitor (42):

= \frac{-2*2 - 3*6 + 5 - 9*3}{42} = \frac{-4 - 18 + 5 - 27}{42} = -\frac{44}{42} = -\frac{22}{21}

Răspuns de Utilizator anonim
6

Bună! ✨

Răspuns :

 -  \frac{2}{21}  -  \frac{3}{7}  +  \frac{5}{42}  -  \frac{9}{14}  \\  \frac{ - 4 - 18 + 5 - 27}{42}  \\    \\ \frac{ - 44}{42}  \\  simplifica \: prin \: factorul \: comun \\ 2 \\  =  \frac{ - 22}{21}

✔️Succes! ✔️

Alte întrebări interesante