Limba română, întrebare adresată de gabriela9047, 8 ani în urmă

2. Ți s-a întâmplat vreodată să „traduci" greşit sensul unui comportament nonverbal? Descrie situatie (3-5 randuri)
Urgenttt dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
3

Răspuns:

Buna! Interesant!

"Limbajul corpului, care cuprinde aparenţa fizică, gesturile, expresia feţei (mimica), este la fel de complex ca şi cel verbal, fiind structurat pe zone anatomice şi având propria gramatică, fiind un mijloc de comunicare bogat în informaţii, nuanţat şi sensibil."

Fiindca sunt foarte multe de vorbit referitor la comunicarea nonverbala, ma voi opri doar la o singura categorie si anume emotia. Aceasta poate fi declansata in timpul unei comunicari fie ca este verbala, fie ca este nonverbala.

Voi exemplifica pentru a raspunde la intrebarea ta. Sunt convinsa ca atunci cand esti ascultat la o disciplina si nu prea stapanesti teoria si nu ai nicio alta sursa de inspiratie , emotia care te cuprinde, chiar daca nu scoti un cuvant il determina pe profesor sa isi dea seama de faptul ca tu  nu stii nimic!

Acum vom exemplifica:  intr-o sedinta a Consiliului Profesoral, mi s-a intamplat sa "traduc" gresit" emotia unui tanar  coleg, care nu a reusit sa isi prezinte concluziile referitoare la managementul clasei pe care o conducea. Si acest lucru, doar din simplul motiv ca s-a ingalbenit si s-a clatinat!

Altul era motivul- inghitise in sec, din cauza emotiei si a fost aproape de a se sufoca!!!

Explicație:

Alege doar ceea cce te intereseaza!

Alte întrebări interesante