2 (x+1)-3 (2-x)=x+3 (2x+1)
GreenEyes71:
Ce ți se cere ?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
2 (x+1)-3 (2-x)=x+3 (2x+1)
desfiintam parantezele
2x+ 2- 6 +3x = x+ 6x +3
operam termenii asemenea in ambele parti
5x -4 = 7x +3
scadem 7x si adunam 4 si vine:
5x- 7x= 3+4
-2x = 7
impartim la -2
x= -7/2
scoatem intregii din fractie
x= - 3 intregi si 1/2
desfiintam parantezele
2x+ 2- 6 +3x = x+ 6x +3
operam termenii asemenea in ambele parti
5x -4 = 7x +3
scadem 7x si adunam 4 si vine:
5x- 7x= 3+4
-2x = 7
impartim la -2
x= -7/2
scoatem intregii din fractie
x= - 3 intregi si 1/2
Răspuns de
0
2(x+1)-3(2-x)=x+3(2x+1) ⇔
2x+2-6+3x=x+6x+3 ⇔
5x-4=7x+3 ⇔
-2x=7 ⇒x=-7/2 ;
2x+2-6+3x=x+6x+3 ⇔
5x-4=7x+3 ⇔
-2x=7 ⇒x=-7/2 ;
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Ed. muzicală,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă