Matematică, întrebare adresată de mirelamaria2000, 10 ani în urmă

2(x+1)-3(2-x)=x+3(2x+1)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nuamporecla1
1
2x+ 2- 6 + 3x= x+ 6x+3
5x-4= 7x+3
5x-7x= 3+4
-2x=7 deci x= - 7/2

andreeatimis81: 2x+2-6+3x=x+6x+3
andreeatimis81: 2x+3x-x-6x=3+6-2
andreeatimis81: -2x=7
andreeatimis81: x=-7/2
nuamporecla1: Da, ti-a dat acelasi lucru ca mine lol.
andreeatimis81: da doar ca trebuia sa separi termenii necunoscuti de cei cunoscuti
nuamporecla1: Din moment ce a dat corect nu conteaza.
Alte întrebări interesante