2 +x-2 supra x-1 = 2x+3 supra 3
miladydanceclub:
numere complexe? sau R?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
conditie x-1 ≠0 ⇒x≠1
aducem la acelasi numitor :
3 · ( x² +x-2 ) = ( x-1 ) ·( 2x+3 )
3x² +3x -6 = 2x² +x -3
x²+2x-3=0
Δ = 4 -4 (-3)= 16
x₁ =-3 x₂=1fals
aducem la acelasi numitor :
3 · ( x² +x-2 ) = ( x-1 ) ·( 2x+3 )
3x² +3x -6 = 2x² +x -3
x²+2x-3=0
Δ = 4 -4 (-3)= 16
x₁ =-3 x₂=1fals
Alte întrebări interesante
Franceza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă