Matematică, întrebare adresată de razvanliderull, 9 ani în urmă

2 (x+6)-(5-3x)=2×(-x+9)+


Utilizator anonim: e completa cerinta ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0

2(x + 6) - (5 - 3x) = 2(-x + 9)

2x + 12 - 5 + 3x = -2x + 18

2x + 3x + 2x = 18 - 12 + 5

7x = 11

x = 11/7


Haldanu: Nu e corect, "-" ala din fata se aplica pentru toata paranteza nu doar pentru un element din ea..., eu cred ca a gresit el cand a scris exercitiul, mie mia dat 7x=0 ...
Haldanu: Edit: E corect raspunsul, scuze...
Alte întrebări interesante