Studii sociale, întrebare adresată de gtrshbngrw, 9 ani în urmă

20 de pasi pentru o viata mai lunga
Va rog
Coronita si 29 pcte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de OpritaCatalin
0
1 ÎNAPOI LA NATURĂ 
Iesi in parc..te ajuta si stimuleaza dezvoltarea creierului,a oaselor si te face sa simiti mai bine

2 FIŢI SOCIABILI 

Fa-ti prieteni cu care sa impartasesti momente minunate

3 BEŢI CEAI 
Cine bea peste 14 de căni de ceai pe săptămână îşi reduce, cu până la 44%, nivelul colesterolului "rău", responsabil de apariţia bolilor cardiace. 

4  MIŞCARE 
Împotriva diabetului 30 de minute de mişcare, de trei ori pe săptămână, aduc un plus de nouă ani vieţii noastre, spune dr Jynn Cherkas. de la Kings College London. 

5 VORBIŢI DESPRE VOI 
Persoanele care nu se exteriorizează, preferând să păstreze pentru sine problemele care le macină, sunt expuse riscului de a deceda cu şase ani mai devreme decât cele care îşi împărtăşesc necazurile, explică cercetătorii de la Universitatea din Michigan. 

6 MULT USTUROI 

Cercetătorii de la Universitatea John Moores din Liverpool au descoperit că usturoiul, consumat zilnic, scade cu până la 48% riscul apariţiei cancerului, artritei sau a unei boli imune. 

7 GRĂSIMI "BUNE" 
Grăsimile polinesaturate ar putea fi cheia reducerii nivelului tensiunii arteriale, arată un raport publicat în Journal of Medicinal Food din Coreea. De exemplu, femeile care consumă zilnic, timp de 45 de zile, alimente preparate cu ulei de susan îşi diminuează cu 5% nivelul tensiunii.

8 JUCAŢI GOLF 
Un studiu suedez arată că persoanele care joacă golf au un risc cu 40% mai mic de deces prematur, comparativ cu persoanele de aceeaşi vârstă care nu au acest hobby. 

9 ALUNELE ŞI CANCERUL 
Cine mănâncă alune zilnic, în special alune braziliene, are un risc cu 50% mai mic de a face cancer, arată un studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Surrey, din Marea Britanie.  

10 MAI PUŢINĂ SARE 
Consumul excesiv de sare favorizează hipertensiunea arterială, agravează astmul bronşic, osteoporoza şi cancerul de stomac, avertizează profesorul Bryan Williams, de la Universitatea Leicester (Marea Britanie). El recomandă să nu depăşim un consum zilnic de 6 grame de sare. 

11 CĂPŞUNI LA MICUL DEJUN 

Nu este o idee bună să evitaţi micul dejun. Nutriţioniştii spun că cei care au acest obicei depăşesc cu 20% numărul optim de calorii pe zi, fiind cu 33% mai expuşi riscului de a suferi de diabet şi boli de inimă, din cauza fluctuaţiilor nivelului de zahăr din sânge. 

12 CĂNTAŢI 

Cercetătorii de la Universitatea NewCastle au demonstrat că persoanele care obişnuiesc să cânte, chiar dacă nu sunt talentaţi, trăiesc mai mult. Mai mult, exersarea corzilor vocale diminuează simptomele unor boli precum depresia, astmul bronşic şi îmbunătăţesc activitatea musculară. 

13 CĂUTAŢI SUCCESUL 
Succesul în viaţă te face să trăieşti mai mult. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Warwick, actorii care câştigă un Oscar trăiesc cu patru până la şase ani mai mult decât cei care au ratat statueta. 

14 DIETĂ CU CRUDITĂŢI 

Consumul zilnic de fructe şi legume (între cinci şi şapte porţii) reduce cu până la 29% riscul apariţiei unui accident vascular, în primele trei luni de la începerea dietei, arată un studiu publicat în The Lancet. 

15 MAI MULT SEX 
Un studiu al Universităţii Bristol, ce a durat 10 ani, arată că rata de mortalitate în rândul celor care experimentează cel puţin trei orgasme săptămânal este cu 50% mai mică decât în restul populaţiei. Orgasmul creşte nivelul hormonului DHEA, responsabil de reglarea metabolismului şi de combaterea radicalilor liberi (implicaţi în apariţia cancerului şi a afecţiunilor cardiovasculare). 

16 DINŢI ÎNGRIJIŢI 
Viaţa noastră va fi cu cel puţin 7 ani mai lungă dacă avem grijă de dantură, arată un studiu publicat în Jurnalul Circulation. Şi asta pentru că menţinerea unei igiene orale optime este cea mai bună "armă" împotriva afecţiunilor cardiace şi a accidentelor vasculare. 

17 ROŞII, PEPENE ŞI GREPFRUT 

Legumele de culoare roşie, cum sunt tomatele, pepenele sau grepfrutul, consumate în stare crudă conţin o cantitate dublă de betacaroten (un antioxidant puternic). Este vorba despre o provitamină care în corp se transformă în vitamina A. 

18 ATENŢIE LA CALORII! 

Reducerea cu o treime a aportului de calorii înseamnă cu 30% mai mulţi ani de viaţă, arată un studiu al National Institute on Aging din SUA. Dacă alimentaţia voastră furnizează corpului mai multe calorii decât este necesar, surplusul de energie se va stoca sub formă de ţesut adipos. 

19 CĂSĂTORIŢI-VĂ! 

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Warwick susţin că femeile măritate trăiesc cu trei ani mai mult decât cele necăsătorite. Un motiv ar fi că, într-o relaţie, partenerii tind să aibă un stil de viaţă sănătos, o alimentaţie echilibrată şi un program de exerciţii fizice. 

20 PARTEA PLINĂ A PAHARULUI 

Optimismul ne prelungeşte viaţa cu 10 ani, arată un studiu recent al oamenilor de ştiinţă germani. 

gtrshbngrw: Mulțumesc♥
Alte întrebări interesante