(2³·3x^{5})÷(2^{4}×3^{6})÷3^{2}=6^{x}
dariuslupasu99:
ajutor oricine dau coroana
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
9
Răspuns: x = 2
Explicație pas cu pas:
Salutare!
Formule pentru puteri
a⁰ = 1 sau 1 = a⁰
(aⁿ)ᵇ = aⁿ ˣ ᵇ sau aⁿ ˣ ᵇ = (aⁿ)ᵇ
aⁿ · aᵇ = (a · a)ⁿ ⁺ ᵇ sau (a · a)ⁿ ⁺ ᵇ = aⁿ · aᵇ
aⁿ : aᵇ = (a : a)ⁿ ⁻ ᵇ sau (a : a)ⁿ ⁻ ᵇ = aⁿ : aᵇ
aⁿ · bⁿ = (a · b)ⁿ sau (a · b)ⁿ = aⁿ · bⁿ
aⁿ : bⁿ = (a : b)ⁿ sau (a : b)ⁿ = aⁿ : bⁿ
==pav38==
Răspuns de
7
Răspuns:
(2³·3x^{5})÷(2^{4}×3^{6})÷3^{2}=6^{x}
(2³·3⁵)²:2⁴·3⁶:3²=6ˣ
2⁶·3¹⁰:2⁴3⁶:3²=6ˣ
2⁶⁻⁴·3¹⁰⁻⁶⁻²=6ˣ
2²·3²=6ˣ
(2·3)²=6ˣ
6²=6ˣ
x=2
Alte întrebări interesante
Religie,
8 ani în urmă
Geografie,
8 ani în urmă
Chimie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă