Informatică, întrebare adresată de AlexandruTe, 9 ani în urmă

23. Să se scrie un program care calculează “cifra de control” a unui număr natural. Cifra de control se calculează astfel: se efectuează suma cifrelor numărului, apoi suma cifrelor acestei sume, etc. până se obţine o sumă formată dintr-o singură cifră.
Exemplu: cifra de control a numărului 2973 este 3 (2973213).
24. Se citesc două numere naturale a şi b (0 26. Se dă un număr natural cu minimum 2 și maximum 9 cifre. Să se afişeze numărul format din prima și ultima cifră a numărului dat.
32. Se citeşte un şir de numere întregi până la întâlnirea primului număr negativ care nu face parte din şir. Să se determine suma numerelor din şir care încep cu cifră pară. Dacă în țir nu sunt astfel de numere, se va afișa mesajul NU.
Exemplu: pentru 261554 se afişează 24.
27. Se dă un număr natural. Să se afișeze cifra de rang k, dacă există, iar în caz contrar să se afișeze un mesaj corespunzător. Cifra unităţilor se consideră a fi cifra de rang 0, cifra zecilor este cifra de rang 1 ş.a.m.d.
28. Un număr natural are ”aspect de munte”, dacă cifrele sale sunt în ordine crescătoare până la o anumită poziţie k şi în ordine descrescătoare începând cu acea poziţie. Pentru un număr natural n citit de la tastatură, să se verifice dacă are ”aspect de munte”, afişându-se un mesaj corespunzător.
Exemplu: 235754 are aspect de munte.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Druff
5
Solutiile sunt in pozele atasate.
Anexe:
Alte întrebări interesante