24 minus 3 ori acolada paranteză dreapta paranteză rotundă 18 minus 1 închidem paranteza rotundă ori deschidem paranteză rotundă 63 împărțit la 21 închidem paranteza rotundă minus 2 ori deschidem paranteză rotundă 36 minus 27 închidem paranteza rotundă împărțit la 3 închidem paranteza dreapta împărțit la deschidem paranteză rotundă 32 minus 29 închidem paranteza rotundă minus 1 închidem acolada egal
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
5
Răspuns:
12
Explicație pas cu pas:
24-3×{[(18-1)×(63÷21)-2×(36-27)÷3]÷(32-29)-1}=
24-3×{[(17×3-2×9÷3)÷3]÷3-1}=
24-3×{[(51-18÷3)÷3]÷3-1}=
24-3×{[(51-6)÷3]÷3-1}=
24-3×[(45÷3)÷3-1]=
24-3×(15÷3-1)=
24-3×(5-1)=
24-3×4=
24-12=12
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă