Matematică, întrebare adresată de rick2, 9 ani în urmă

[26+(X-7)×12]÷2=49 ajutor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de grumpene11
2
prin metoda mersului invers
Răspuns de primăvară2017
9
[26+(X-7)×12]÷2=49

26+(X-7)×12=49×2

26+(X-7)×12=98

(X-7)×12=98-26

(X-7)×12=72

X-7=72:12

X-7=6

X=6+7

X=13





primăvară2017: :))
rick2: cum se face proba?
rick2: te rog să-mi faci și proba pentru că îmi trebuie
primăvară2017: La exercitiile care se rezolva prin metoda mersului invers nu se face proba.
rick2: nu știam. mulțumesc mult.
primăvară2017: Cu placere!
Alte întrebări interesante