27 Rezolvați ecuațiile:
a 2x(4+2√3)-√3(5x+3√3)=2√3(3√3-x)+2(4x-9);
b (√5-2√3).x+2x(√5 +√3)=√125+2x√5;
c 2-√3+2x(2-√3)= 4(x-√3)+√27;
x√2+1+√√2+x(1+√2) + x(3+2√2)=5(3+√2)-2(3+2√2);
e √5-2+x(√5-2) = x(2+√5)-(√5+2);
+ √3(√2x+1)+√2(√3x+1)=2x(√6 +1)-(√3-√2).
ex de jos va rog dau coroana
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
4
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
27 Rezolvați ecuațiile:
a. 2x(4+2√3)-√3(5x+3√3)=2√3(3√3-x)+2(4x-9) ⇔
8x+4x√3-5x√3-9=18-2x√3+8x-18 ⇔-x√3+2x√3=9 ⇔x√3=9 ⇔
x=9/√3=9√3/3=3√3
b. (√5-2√3).x+2x(√5 +√3)=√125+2x√5 ⇔
x√5-2x√3+2x√5+2x√3=5√5+2x√5 ⇔x√5=5√5 ⇔x=5√5/√5=5
c. 2-√3+2x(2-√3)= 4(x-√3)+√27 ⇔2-√3+4x-2x√3=4x-4√3+3√3 ⇔
2-√3+√3=2x√3 ⇔ 2=2x√3 ⇔x=2/2√3=√3/3
d. x√2+1+√2+x(1+√2) + x(3+2√2)=5(3+√2)-2(3+2√2) ⇔
x√2+1+√2+x+x√2+3x+2x√2=15+5√2-6-4√2 ⇔ 4x√2+4x=9+√2-1-√2 ⇔
4x(√2+1)=8 ⇔x=8/4(√2+1) ⇔x=2/(√2+1)=2(√2-1)/(2-1)=2(√2-1)
e. √5-2+x(√5-2) = x(2+√5)-(√5+2) ⇔√5-2+x√5-2x=2x+x√5-√5-2 ⇔
√5-2+√5+2=4x ⇔2√5=4x ⇔ x=2√5/4=√5/2
f. √3(√2x+1)+√2(√3x+1)=2x(√6 +1)-(√3-√2) ⇔ x√6+√3+x√6+√2=2x√6+2x-√3+√2 ⇔√3+√2=2x-√3+√2 ⇔2√3=2x ⇔ x=2√3/2 =√3
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă