Limba română, întrebare adresată de svetlanablanar34463, 8 ani în urmă

29. Pe baza citatelor care urmează, prezintă o descriere a calităţilor vocale și a măiestriei artistice a Mariei Tănase: a) ,,Inegalabila frumusețe a cîntecului românesc al Mariei Tănase, prospeți- mea şi elevația pun în lumină noblețea sufletului plin de demnitate al colectivi- tății care a dat naştere unei asemenea opere... Baladele şi doinele românești sînt cele mai originale din Europa." Prof. Austrogesilo de Athalyde, Preşedintele Academiei de Litere din Brazilia.
b) ,,Fluier şi cobză, bucium, scripcă, țambal, frunză şi trestie este Maria Tă- nase. Cîntecul l-a prins din îngemănarea frunzelor, din arcușul vîntului, din răsunetul codrilor şi din şipotul izvoarelor. A strîns în glasul ei lacrima şi jalea din bocetele și revolta străbunilor. A cules alintul din cîntecul de leagăn şi dorul din freamătul pădurilor." Dorina Rădulescu​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlexandraF
4

Descrierea literara (subiectiva) este modul de expunere prin care se prezinta in detaliu caracteristicile unui obiect, fiinte sau fenomen. Descrierea literara este originala, in ea se oglindeste starea de spirit a scriitorului, viziunea proprie a acestuia.

Pentru a prezenta o descierea a calitatilor vocale si a maiestriei artistice a Mariei Tanase poti incepe de la urmatoarele idei:

Maria Tanase a fost o interpreta romana de muzica populara, o artista deosebita cu o pasiune nemasurata pentru cantec si viata.

Cantecul Mariei Tanase este considerat de o “inegalabila frumusete”, evidentiind prin intepretarile sale, nu doar originalitatea baladelor si doinelor romanesti, ci si puritatea sufleteasca a artistei “nobletea sufletului plin de deminitate”. Maiestria artistica a intepretei este subliniata in text prin faptul ca Presedintele Academiei de Litere din Brazilia o numeste “opera”.

Avea o voce unica, extrem de versatila, ce putea fi “fluier si cobza, bucium, scripca, tamabal, frunza si trestie”. Putea interpreta cu o lejeritate debordanta atat melodii de jale si dor “a strans in glasul ei lacrima”, cat si cantece “de leagan” si alint.

Si de aici mai poti dezvolta tu! :)

Mai multe despre descierea literara poti citi aici: https://brainly.ro/tema/1026065

Spor!

#SPJ1

Alte întrebări interesante