2supra3+5supra6:1supra3
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
2/3 + 5/6 : 1/3= (5/6 se inmulteste cu a fractia "1/3" rasturnata)
2/3 + 5/6 x 3/1= 2/3 + 15 / 6 => (aducem la acelasi numitor ---> 6 si amplificam fractia "2/3"cu 2)
=> 4/6 + 15/6 = 19/6
2/3 + 5/6 x 3/1= 2/3 + 15 / 6 => (aducem la acelasi numitor ---> 6 si amplificam fractia "2/3"cu 2)
=> 4/6 + 15/6 = 19/6
Răspuns de
1
2/3 +5/6 :1/3 =
=2/3+5/6 × 3=
=2/3+5/2=
=(4+15)/6=19/6
=2/3+5/6 × 3=
=2/3+5/2=
=(4+15)/6=19/6
Alte întrebări interesante
Fizică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă