(2V2-1) la puterea 2 - 4V2 ori (1-V2)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Explicație pas cu pas:
( 2√2 - 1 )² - 4√2 · ( 1 - √2 ) =
↑
[ formula ( a - b )² ]
= [ ( 2√2 )² - 2 · 2√2 · 1 + 1² ] - ( 4√2 · 1 + 4√2 · √2 )
= [ 2² · ( √2 )² ] - 4√2 + 1 - ( 4√2 + 4 · √4 )
= ( 4 · 2 ) - 4√2 + 1 - ( 4√2 + 4 · 2 )
= 8 - 4√2 + 1 - ( 4√2 + 8 )
= 8 - 4√2 + 1 - 4√2 + 8
= 17 - 8√2
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă