2x minus 6 egal minus 10 mod de rezolvare
SoS124:
2x-6=-10 2x=-10+6 2x=-4 x=-2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns de
2
2x-6=-10
prima data grupam termenii asemenea adica -6 il trecem dupa egal si se schimba semnul (2x ramane singur deoarece numai exista un x cu care sa il grupam)
adica din minus se face plus
pentru ca (-) x (-) = (+)
deci vine asa :
2x = -10 + 6
2x = -4 (dupa aceea impartim la 2)
x = -2
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă