Matematică, întrebare adresată de primulIncepator111, 9 ani în urmă

(2x plus 5)(2x-3)-(x-2)(x-3)-(3x-2)(2x plus 5)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Damaya
1
4x^2-6x+10x-15-x^2+3x+2x-6-6x^2-15x+4x+10= -3x^2-2x-11
Răspuns de EagleEyes
3
(2x+5)(2x-3)-(x-2)(x-3)-(3x-2)(2x+5) =

Inmultesti parantezele

= 4x² - 6x + 10x - 15 -( x² -3x-2x+6)-(6x²+15x-4x-10 ) = 

Reduci termenii asemenea 

= 4x² - 6x + 10x - 15 - ( x² - 5x + 6 ) - (6x² + 11x - 10 ) =

= - 3x² - 6x + 10x - 15 + 5x - 6-11x + 10 =

=  -3x² - 2x - 15 - 6 + 10 =

= -3x² - 2x - 11 
Alte întrebări interesante