〖(3+2√2)〗^x=〖(1+√2)〗^2
cum se poate rezolva aceasta ecuatie? Multumesc!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
4
Răspuns:
(3+2√2)=(1+2√2+2)=(1+√2)²
Ecuatia devine
(1+√2)²]^x=(1+√2)²
(1+√2)^2x=(1+√2)^2=>
2x=2=>
x=1
Explicație pas cu pas:
Răspuns de
2
Explicație pas cu pas:
(3+2√2)^x=(1+√2)²
(1+2*√2+(√2)²)^x=(1+√2)²
((1+√2)²)^x=(1+√2)²
(1+√2)^2x=(1+√2)²
2x=2⇒x=1
Utilizator anonim:
Eu am rezolvat-o cu logaritm :)
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă