Chimie, întrebare adresată de sorinolanda6397, 8 ani în urmă

3. 4. Argumentează prin exemple concrete, ce impact negativ provoacă cantităţi mari de dioxid de carbon (CO2) din atmosferă? Câteva metode de prevenire a poluării atmosferei. ​.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandrasandor
0

Răspuns:

Dioxidul de carbon (CO2) este un component esențial a atmosferei Pământului si pentru supraviețuirea plantelor și animalelor care se hranesc cu acesta si care le menține calde. Însa prea mult dioxid de carbon poate duce la moartea întregii vieți de pe Pământ și poate provoca:

1. Incălzirea globala

Creșterea CO2 reduce capacitatea Pământului de a se „răci singur” prin radiarea energiei în spațiu. Cu alte cuvinte, moleculele de gaz „prind” energia infraroșu care încearcă să scape de pământ și „aruncă” o parte din ea înapoi pe pământ. Creșterea moleculelor de CO2 crește cantitatea de energie care este prinsă și trimisă înapoi.

2. Creșterea acidității apei

O parte importantă din dioxidul de carbon din atmosferă se difuzează în ocean prin schimbul chimic direct. Acest fenomen duce la crearea de acid carbonic, care crește aciditatea apei și pune viața marină în pericol.

3. Afectarea solului

Cele mai mari schimbări în ciclul carbonului terestru sunt cauzate de schimbările climatice. CO2 crește temperaturile, prelungind sezonul de vegetație și crescând umiditatea. Cu un sezon de creștere mai lung și mai cald, plantele au nevoie de mai multă apă pentru a supraviețui, iar pădurile au început deja să ardă mai mult, eliberând carbon din plante și din sol în atmosferă.

Câteva metode de prevenire a poluării atmosferei:

• Economisirea energie

• Folosirea mijloacele de transport în comun, bicicleta sau mersul pe jos.

• Folosirea vopselelor și produselor de curățare sigure pentru mediu

• Utilizarea bustenilor de gaz în loc de lemn.

Mai multe metode pentru prevenirea poluarii puteti gasi aici: https://brainly.ro/tema/8701668?referrer=searchResults


marzianuldemarte: bun
Alte întrebări interesante