(3√5-2√6)(√5+√6)=?
Este formulă?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
La acest exercitiu nu aplici nicio formula, doar inmultesti fiecare termen in parte.
= 3√5 · √5 + 3√5 · √6 - 2√6 · √5 - 2√6 · √6
= 3 · 5 + 3√30 - 2√30 - 2 · 6
= 15 + √30 - 12
= 3 + √30
= 3√5 · √5 + 3√5 · √6 - 2√6 · √5 - 2√6 · √6
= 3 · 5 + 3√30 - 2√30 - 2 · 6
= 15 + √30 - 12
= 3 + √30
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Fizică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă