Limba română, întrebare adresată de anastasia5088, 8 ani în urmă

3-5 parabole indiene, chinezesti, japoneze​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ana7411
25

Răspuns:

1) parabola chinezeasca

Un specialist în vânzări, o secretară și un manager merg să ia masa și găsesc o lampă din antichitate. O ating și din ea iese un spiriduș care spune: „Voi îndeplini câte o dorință pentru fiecare”. „Eu prima, eu prima!” – spune secretara. „Vreau să fiu în Bahamas, pe un iaht, să nu mă gândesc la nimic”. Peste câteva secunde dispare. „Acum eu” – spune reprezentantul în vânzări. „Vreau să fiu în Hawaii, să mă odihnesc pe plajă, să mi se facă masaj, să am rezerve nesfârșite de Pina Colada și să fiu cu dragostea vieții mele”. Și acesta dispare. „Acum e rândul tău”, îi spune spiridușul managerului. „Eu vreau ca cei doi să se întoarcă în oficiu după prânz”.

Morala: lasă-ți întotdeauna șeful să aibă primul cuvânt.

2)parabola indiana

Nan-in, un maestru japonez din epoca Meiji, a fost vizitat de un profesor universitar care a venit să îl interogheze despre Zen.

Nan-in l-a servit cu ceai. A început să toarne în ceașca musafirului și a continuat să toarne.

Profesorul privea uimit cum ceaiul dă pe dinafară până nu s-a mai putut abține și a zis. „Dar e plină ceașca. Nu mai intră nimic!”

„Ca și ceașca aceasta”, a zis Nan-in, „tu ești plin de opinii și speculații. Cum să-ți arăt eu ce e Zen înainte să-ți golești ceașca?”

Succes!


anastasia5088: Da japoneze sau nu stii
anastasia5088: Dar poti sa imi spui denumirile lor?
Alte întrebări interesante