Matematică, întrebare adresată de mousemotan, 9 ani în urmă

3(5x-3)-6=2(4-x).
Ma puteți ajuta,va rog ?

mulțumesc frumos

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaelap
1
3(5x - 3) - 6 = 2(4 - x)
15x - 9 - 6 = 8 - 2x
15x + 2x = 8 + 15
17x = 23
x = 23/17

mousemotan: multumesc frumos. acelasi rez.il am si eu dar altcineva a gasit o alta rezolvare
francisclalciu: raspuns gresit -2 trecut in partea cealalata este +2
Răspuns de pomik
0
3(5x-3)-6=2(4-x)   15x-9-6=8-2x  15x+2x=8+9+6   17x=23  x=23/17

francisclalciu: raspunsul corect.
Alte întrebări interesante