Matematică, întrebare adresată de AntoniaFlo, 9 ani în urmă

3, (6)-(0, (3) +0, 1(6))-(2, 75-2, (3))

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
3,(6)-(0,(3)+0,1(6))-(2,75-2,(3))
=(36-3)/9-(3/9+(16-1)/90)-(275/100-(23-2)/9)
=33/9-(3/9+15/90)-(275/100-21/9)
=11/3-(1/3+1/6)-(11/4-7/3)
=11/3-1/3-1/6-11/4+7/3
=44/12-4/12-2/12-33/12+28/12
=(44-4-2-33+28)/12
=33/12
=11/4
Răspuns de Utilizator anonim
3
3,(6)-[0,(3)+0,1(6)]-[2,75-2,(3)]=
=11/3-[1/3+1/6]-[275/100-7/3]=
=11/3-(2+1)/6-(33-28)/12=
=11/3-3/6-7/60= {simplifici 3 si 6 cu 3}
=11/3-1/2-5/12=
=(44-6-5)/12=
=183/60= {simplifici 183 si 60 cu 3}
=33/12= {simplifici 33 si 12 cu 3}
=11/4

(=11:4=2,75)
Alte întrebări interesante