(3+6+9+......+30)-(2+4+6+.....+20)
AndreiSebi:
prima paranteza dai factor comun 3 si la a doua dai factor comun 2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
4
(3+6+9+...+30)-(2+4+6+...+20)= 3 x (1+2+3+...+10) - 2 x (1+2+3+...+10)=
(3-2) x (1+2+3+4+...+10) = 1+2+3+4+...+10= 55
(3-2) x (1+2+3+4+...+10) = 1+2+3+4+...+10= 55
Răspuns de
3
[tex](3+6+9+....+30)=3(1+2+3+....+10)= \frac{330}{2}=\boxed{165}\\\\
(2+4+6+....+20)=2(1+2+3+.....+10)=\frac{220}{2}=\boxed{110}\\\\
\boxed{165-110=55}.[/tex]
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă