Biologie, întrebare adresată de Bonsai29, 9 ani în urmă

3 adaptari ale animalelor la mediul terestru

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emmitfenn12
23
Încălzirea – Poate ca una dintre cele mai minunate adaptări este aceea de a învăţa să trăieşti alături de familia ta, iar pinguinii ştiu cel mai bine asta: pentru a putea face faţă temperaturilor extrem de scăzute, aceştia se lipesc unii de alţii, încercând să se încălzească. În plus, penele ce acoperă stratul inferior de puf sunt scurte şi tari, se lipesc unele de altele, formând un strat de aer termoizolant. Până şi conformaţia pinguinului serveşte la păstrarea căldurii, astfel că suprafaţa sa corporală este mai mică, proporţional cu greutatea.
Camuflajul – Abilitatea de „a te face una cu mediul încojurător” se poate dovedi foarte utilă, mai ales în cazul animalelor care nu au prea multe arme de apărare împotriva atacatorilor. Există animale care imită mediul  din jur, dar şi animale care se transformă în obiecte plictisitoare – cum ar fi fasmidele, care imită apectul unui băţ.
Hibernarea  - Greutatea cu care te ridici din pat în zilele geroase de iarnă, are un corespondent în faună: hibernarea întâlnită la animale. O mulţime de animale, precum veveriţele siberiene, aricii, liliecii şi urşii, aleg somnul îndelung în detrimentul a tot ceea ce înseamnă viaţă. Ursul american ratează toate iernile, deşi poate fi trezit cu uşurinţă, în timp ce anumite specii de mamifere mici intră într-o stare de leneveală din care cu greu pot fi scoase.

Alte întrebări interesante