Religie, întrebare adresată de ciuledya08, 8 ani în urmă

3. Alcătuieşte un text, de maximum 10 rânduri, cu titlul Bucuria iertării. Vei avea în vedere urmă- toarele aspecte: a) ce este iertarea; b) două exemple de com- portament iertător; c) legătura dintre iertare şi răbdare. Va rooog imi trebuie rapidd​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sunteeu
4

Ok!

Textul:

La școală, un băiețel de 8 ani avea ora de matematică, și își dorea să știe cum funcționează înmulțirea, fiindcă toți colegii lui știau deja.

Doamna lucra exerciții în clasă, pentru a exersa, și pentru a fi sigură că toată lumea a înțeles. Băiețelul credea că știe răspunsul la exercițiul 3. Trebuia să calculezi niște înmulțirii.

Prima era: 5×2. Băiatul dintr-o dată a devenit mai sigur pe el și a căpătat curaj, după care el a ridicat mâna. Doamna a întrebat:

-Știi răspunsul, Ștefan?

-Da, zise copilul în grabă, este 13!

Copii au început să râdă. Alt copil a ridicat mâna după:

-Doamna! Răspunsul este 10!

-Corect, dar te rog data viitoare să răspunzi atunci când ești întrebat, răspunse doamna învățătoare.

Pauza a venit... copii se luau de Ștefan pentru că el nu știa ce este înmulțirea. Dar după, la ora de română, doamna a vrut să verifice cine știe lecția de zi. Doamna a întrebat care a fost lecția de zi pe copilul care s-a luat de Ștefan. Acesta nu știa. Toți au început să râdă în hohote. Copilul era foarte stânjenit. În pauza de masă, copii se luau de copilul care s-a luat de Ștefan. Dar Ștefan l-a apărat, și l-a luat pe copil prin surprindere.

-Te iert, zise Ștefan.

Copilul a devenit prieten cu Ștefan și ambii s-au ajutat reciproc la materiile care nu se prea se pricepeau, devenind cei mai buni prieteni.

Sper te-am ajutat!

(scrie mai mic dacă e nevoie!!!)


dariacalarasu15: daca ăsta are 10 randuri eu sunt popa
dariacalarasu15: dar mersii mult
dariacalarasu15: <33
Alte întrebări interesante