Limba română, întrebare adresată de danielagrosu04, 8 ani în urmă

3. Alege un animal pe cale de dispariţie. Cauta informații despre el (unde trăiește, adaptările la conditiile de mediu, modul de deplasare şi de hrănire, cauzele scăderii numărului de exemplare, soluții pentru salvarea lui). VA ROG FRUMOS DAU COROANA LA PRIMUL RASPUNS CORRECT.Despre dinozauri.​


maria200911: păi gen dinozaurii nu sunt pe cale de dispariție, a dispărut deja
maria200911: au*
danielagrosu04: atunci alt animal
danielagrosu04: care crezi tu ca e bun
maria200911: ok
danielagrosu04: Dar animale care au dispărut de mult
danielagrosu04: ok

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bofileanu535
7

Răspuns:

Pasărea dodo a trăit de-a lungul mileniilor pe insulele Reunion și Mauritius din sud vest.Oceanului Indian la numai 200 de ani veni de la venirea omului în această regiune păsările dodo au dispărut ele se hrăneau cu semințele arborelui ele erau mari cu un cioc mai îndoit sper că te-am ajutat :)


danielagrosu04: paseria dodo nu mai trăiește
bofileanu535: dar a trăit
bofileanu535: și nici tigrul siberian nu mai trăiește de mult :(
Răspuns de maria200911
12

TIGRUL SIBERIAN

Tigrul siberian trăia în trecut pe mai multe teritorii, dar acum se gaseste in regiunea Amur-Ussuri in estul Siberiei. El este protejat de dispariție, din cauza faptului că este pe cale de dispariție. Acesta este cea mai mare dintre cele 8 specii de tigru și cea mai mare felina care trăiește. El este vânat datorita blănii lui. Ei trăiesc adesea în locuri cu multa iarba și vegetație. Omul ar putea salva TIGRUL SIBERIAN prin a opri vânatul de astfel de tigrii, chiar daca blana lui este foarte dorita de om. Ar putea să i ofere condiții de viață mai bune.

Sper sa te ajute!

Coroniță?


schiopusorinam59: ms multtt
Alte întrebări interesante