3)Arătați ca (x-2)(x+2)(x^2+4)(x^4+16)(x^8+256)=x^16-2^16
4)Calculați:(radical din5-1)^2+2(1+radical din 5)^2+radical din 6+3)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Explicație pas cu pas:
3) (x-2)(x+2)(x^2+4)(x^4+16)(x^8+256)=
=(x^2-4)(x^2+4)(x^4+16)(x^8+256)=
=(x^4-16)(x^4+16)(x^8+256)=
=(x^8-256)(x^8+256)=
=x^16-256^2=
=x^16-2^16
4) (radical din5-1)^2+2(1+radical din 5)^2+(radical din 6+3)=
=(radical din 4)^2+2(radical din 6)^2+(radical din 9)=
=4+2*6+3=
=29
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă