3.Ce politică,dacă este vreuna,duce autoritatea publică responsabilă pentru a rezolva problema discriminării?
•Care sunt avantajele și dezavantajele?
•Cum ar putea fi îmbunătățită politica?
•Ar trebui schimbată această politică? De ce?
•Ce dezacorduri există în comunitate legate de această politică?
Vă rog mult să o rezolvați am încercat dar nu am reușit.Vă dau coroană vă promit.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Sa incerc sa te luminez putin!
Discriminarea, segregarea, marginalizarea unei persoane, a unei comunitati sunt aspecte sociale ale unei societati moderne, dar au existat, exista si vor exista. Discriminarea are mai multe forme, dar in legislatia romaneasca ( prin legea 324/2006) criteriile sunt: rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenență la o categorie defavorizată etc.
Daca facem referire la tratamentul echitabil si nediscriminatoriu, acesta reprezinta un drept fundamental în Uniunea Europeană. "Acest drept este consacrat de Tratatul privind Uniunea Europeană și de articolul 21 din Carta drepturilor fundamentale. Toate țările UE și-au asumat, de asemenea, angajamente în temeiul Convenției europene a drepturilor omului."
Desi exista lege impotriva disccriminarii, iar egalitatea de tratament nediscriminatoriu este garantataa si de Constitutia tarii noastre, fenomenul discriminarii in toate formele sale exista si este destul de pregnant in tara noastra.
In scrieri, totul arata grozav, este superb spus, idealist, insa realitatea este cu totul alta. Nicio politica nu va putea reduce acest fenomen, atat timp cat noi, oamenii traim cu prejudecati invechite, atat timp cat vor existaa diferente intre clasele sociale.
Ce ar trebui schimbat in politica? Dupa parerea mea, cred ca totul!!! Adica oamenii sa fie priviti dupa cceea ce stiu, dupa competentele si abilitatile de care dispun, dupa ceea ce sunt, nu dupa cum sunt imbracati, de unde provin, din ce clasa sociala fac parte, cum vorbesc sau gandesc. Noi toti ar trebui sa respectam legislatia in vigoare referitoare la disccriminare ( dar dupa cum vei vedea, NU se respecta , existand intotdeauna o solutie de a ocoli raspunderea!)
Explicație: