Limba română, întrebare adresată de gv8872471, 8 ani în urmă

3 Comentează, în spaţiul rezervat, sugestia metaforei identificate în secvenţa de mai L jos: 3 ... a trebuit să descopăr în singurătate balsamul universal în stare să închidă rănile... Metafora Comentariul​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
4

În secvența a trebuit să descopăr în singurătate balsamul universal în stare să închidă rănile putem identifica două metafore astfel:

  • balsamul universal
  • să închidă rănile

Sugestia contextuală a metaforei să închidă rănile pe care o remarcăm aici este o comparație subînțeleasă a sufletului care, deși reprezintă totalitatea proceselor voliționale, intelectuale și afective ale omului, capătă în acest context o formă concretă care poate dobândi răni.

Sufletul devine astfel o parte materială a trupului, care necesită un tratament medical adecvat pentru vindecarea rănilor.

Ne amintim:

Figurile de stil sunt procedee prin care se modifică înțelesul propriu al unui cuvânt sau al unei construcții gramaticale pentru a sugera imagini.

Metafora este figura de stil prin care se realizează trecerea de la sensul obișnuit al unui cuvânt la alt sens, prin intermediul unei comparații subînțelese.

Mai multe despre metafora aici: https://brainly.ro/tema/3915913

Succes și spor la lecții!

Alte întrebări interesante