Istorie, întrebare adresată de Alexandranustie, 8 ani în urmă

3 dave geto-dace si locul unde se aflau!!!!!!!!!!!
am nevoie de ele urgent!!!
multumesc anticipat !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de teodora157
1
Intre secolele VI i.Hr.-III d.Hr., in perioadaantichitatii, locuitorii de la nordul fluviului erau daco-getii, despre care izvoarele antice arata ca erau o ramura a tracilor, care venisera dinspre estul Europei. Dupa marturiile geografului grec Strabo si ale istoricului latin Cassius Dio geto-dacii vorbeau aceeasi limba, desi erau numiti geti de catre greci si daci de catre romani.

Daco-getii au intrat de timpuriu in contact cu alte popoare, cele mai importante fiind greciisi romanii, care au edificat cele doua mari civilizatii ale Europei antice. In secolul VII i.Hr. grecii au intemeiat la Marea Neagra numeroase colonii precum Tomis (azi Constanta), Callatis (Mangalia), Istria (Histria). Daco-getii au preluat de la greci moneda si roata olarului.

Daco-getii au intrat in relatii economice si culturale cu romanii mai ales dupa ce acestia au cucerit Dobrogea, in 29-27  i.Hr. incluzand-o provinciei Moesia. Ceramica, uneltele si moneda de tip roman aveau o larga circulatie in societatea geto-dacilor

Alte întrebări interesante