Limba română, întrebare adresată de aanca3915, 8 ani în urmă

3.Exsplica titlul fabulei date. 4.Precizeaza tema fabulei. 5.Exstrage din text dat doua versuri in care este caracterizat personajul indicat si indetifica trasaturile acestuia. 6. Adu trei argumente pentru a demonstra ca texstul dat apartine texstului epic. 7. Care sunt sunt modurile de exspunere prezente?. 8. Precizeaza rima si masura versurilor.9. Enumera personajele prezentate la actiune.10.Care este morala fabulei?.11.Argumenteaza, in cateva randuri, catexstul dat apartine genului epic, specia literara fabula.12.alcatuieste o compunere in care sa caracterizezi un personaj al fabulei, la alegere​ din texstul Bivolul si cotofana va rog dau coroane ........termen puna maine la 14:00 va rog ajutatima dau coroana si puncte si inimioara dar ajutatima ❤


sebastianduprii: Exercitiile 11, 12- au deja raspuns pe brainly
aanca3915: ok
aanca3915: multumesc din tot syfletul
aanca3915: si daca mai am nevoie ma pot baza pe tine
aanca3915: multumesc frumos cati ani ai
aanca3915: nu alt ceva dar sunt curioasa
sebastianduprii: ".termen puna maine la 14:00 va rog ajutatima dau coroana si puncte si inimioara dar ajutatima"
aanca3915: da iti dau acum

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sebastianduprii
2

Răspuns:

3) In fabula "Bivolul si cotofana" de George Toparceanu, titlul are un rol semnificativ, deoarece acesta anticipeaza caracterul personajelor criticate de autor.

4) Privind tema textului, autorul doreste sa precizeze faptul ca munca este sfanta, iar lenesii nu pot beneficia de satisfactia de pe urma muncii.

5) Cele trei personaje care participa la actiune sunt criticate de catre autor, reprezentand diferite tipuri umane. Bivolul reprezinta tipul omului puternic -"Bivolul mare si puternic, gospodar cu greutate". Cotofana reprezinta tipul omului timid, dezorientat, lipsit de importanta, care depinde de altii. Cainele reprezinta tipul omului simplu, care crede ceea ce vede.

6) Textul  "Bivolul si cotofana" de George Toparceanu apartine genului liric deoarece actiunea se petrece intr-un timp si spatiu, timpul fiind vag precizat, personajele iau parte la actiune, ele fiind criticate de catre autor, iar la actiune participa un narator care analizeaza caracterul personajelor.

7) Naratiunea; Descrierea;

8)Rima: Incrucisata; Masura 7-16 s

9) ->  5)

10) Cei slabi sunt tolerati de cei mai presus, dar aceia nu doresc ca altii sa profite pe seama lor;

Succes!


aanca3915: daca mai am nevoiei
aanca3915: ma pot baza pe tine
aanca3915: si multumesc frumos
sebastianduprii: Cu placere!
aanca3915: buna ma scuzi
aanca3915: dar nu gasesc o intrebare
aanca3915: intrebarea 12). no gasrsc
aanca3915: Alcatuieste o compunere in care sa caracterizezi un personaj la fabulei la alegere sibnu imi da am cautat si nu imi da ma poti ajuta
aanca3915: te rog mult
aanca3915: potiiiiii??????
Alte întrebări interesante