3 f(x) + 2 f(-x) = 2x + 4
f(x)=?
f:R->R
HoriaN:
e functie de gradul intai?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Consideram f(x) = ax+b. trebuie sa aflam a si b
3(ax+b) + 2(-ax+b) = 2x+4
3ax + 3b - 2ax + 2b = 2x + 4
ax + 5b = 2x + 4 => a = 2
5b = 4 => b = 4/5
Deci f(x) = 2x +
3(ax+b) + 2(-ax+b) = 2x+4
3ax + 3b - 2ax + 2b = 2x + 4
ax + 5b = 2x + 4 => a = 2
5b = 4 => b = 4/5
Deci f(x) = 2x +
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă