Studii sociale, întrebare adresată de popescuaura01, 8 ani în urmă

3. Identifică, în situația prezentată, ce drepturi ale copiilor au fost respectate/ încălcate. Dau 50 puncte repedee ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de balanvalentina82
0

identific din imagine faptul că nici un drept constituțional nu a fost încălcat, traim intr-o tara democratică ,iar dreptul la libera parere este admis atâta timp cât ne asumam spusele.

Sergiu dupa concluzia mea din scurtul dialog intre acei copiii are nationalitate si identitate.Sergiu are familie .Banuind ca cea de lângă el este mama lui,deci,are protectie.Sergiu merge la școală, are ghiozdanul in spate ,deci are dreptul la educatie si i se oferă. Sergiu pare sănătos, si cu o nutritie echilibrată. Are dreptul la informatie,merge la școală deci are de unde sa o sustraga sau sa o ofere deasemeni .Cu siguranță pare sa aibe dreptul la asistenta medicala. Acum,daca sarcinile lui in timpul liber ce tin de o buna formare nu se aplica si altor copiii sa le faca.De exemplu; sarcini simple de participare comuna la binestarea casei,ajutorul in locuinta si sustinerea ca membrii in sarcini unul pe altul.Sau alte exemple: impaturit hainele,dus gunoiul, intinsul rufelor. Acesti copiii ce nu fac aceste sarcini, deoarece au fost privilegiati de parinti sa nu participe ,obligatoriu vor considera ca nu li se cuvin nici altor copiii ,semn de educatie eronata de acasa ! Nu este nici vina lor că nu ai fost invatati sa participe ca membru al familiei la binestarea caminului si la sarcini de sustinere .Nu este nici vina celui ce a fost invatat cum sa se descurce mai bine in viata,in casa ,care stie sa fie ordonat si curat ,spalat,cu pantofii curati ,etc,(sarcini realizate chiar de el) .Faptul că nu este inteles de restul copiilor ce consideră aceste sarcini ca si critice si lipsa de iubire sau respect, poate afecta starea emotionala a lui Sergiu. Concluzionez ca acestea pot aduce la critici ca cele din imagine.

Nu a fost incalcat nici un drept,doar acei copiii(2 din ei) ,nu sunt suficient de pregatiti de la domiciuliu pe sarcini comune și împărtășite in familie.Nu cunosc aspectul de sprijn comun pentru binestarea fiecarui membru,binestare emotionala si sustinere in atributii familiale, ce vor ajuta ulterior pentru o dezvoltare mai independenta si lipsita de piedici.

Alte întrebări interesante