Limba română, întrebare adresată de adamescuramona71, 8 ani în urmă

3 in actul III al comediei o scrisoare pierdută de IL Caragiale, Tache Farfuridi işi ţine discursul in sala mare a primăriei. Citeste fragmentul următor şi iden- tifică tema discursului şi două idei formulate de Far- furidi. Precizează apoi dacă ţi-a fost greu sau uşor să le identifici.​
Vă rooog!! DAU COROANA!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
20

Răspuns:

Salutare!

Caragiale este un maestru al ironiei fine/sarcastice pentru a surprinde prostia si incompetenta  lui Farfuridi ( insusi numele lui iti spune cam ce are in cap!)

Discursul lui este o insiruire ilogica de cuvinte ( " de la care atarna viitorul, prezentul si trecutul tarii...sa fie ori prea-prea , ori foarte-foarte,,,"), care pare a alcatui ceva, dar cihar daca face referire la date istorice ( pe care cu siguranta nu le putea explica sau intelege rolul) adaugandu-le pentru a face impresie auditoriului, le enumera si trece mai departe in alocutiunea sa fara noima.

Bineinteles ca nu poti extrage nici o idee despre ce ar putea spune acest discurs, in care Farfuridi ar dori sa atraga atentia asupra faptelor revolutionare ale trecutului, in opozitie cu prezentul politic al vremii sale, dar incompetenta sa de "orator" este pusa cu maiestrie in valoare, starnind ilaritate!

Explicație:


Komisarul: cu placere!
adamescuramona71: ms muult de tot!
adamescuramona71: puup
adamescuramona71: :3❤❤❣
Komisarul: ma bucur ca ti-am fost de ajutor!
adamescuramona71: ❤☺️
Alte întrebări interesante