Limba română, întrebare adresată de negreateo31, 8 ani în urmă

3 Încercuieşte litera din dreptul variantei corecte de răspuns. În fața zânei se închinau: a. iepurii cei fricoși din văgăuni; b. vulpile cele roșcate; c. urşii cei bătrâni din munte; d. vulturii din înaltul cerului. Oamenii credeau că zâna este: a. o vrăjitoare; b. minunea minunilor; c. rea. Făt-Frumos îi cere fetei: 0 0 ● Completează enunțurile cu termenii potriviţi din text. a. Zânei i s-a dus faima peste b. Pentru a-i convinge pe ceilalți de existenţa zânei, Făt-Frumos îi cere acesteia O c. Zâna îi promite lui Făt-Frumos d. Bărboșii cei cărunți erau e. Pulberile de aur fac să înflorească a. un inel; b. o floare; c. o carte; d. un măr. Bărboşii caută: a. case; b. zâne; c. bani; d. comori ascunse. Am primit puncte, Am primit pun. Urgent va rog!!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdrianaZ
6

Citim cu atenție textul "Dumbrava minunată” de Mihail Sadoveanu și putem răspunde la întrebări astfel:

În faţa zânei se închinau urşii cei bătrâni din munte.

Oamenii credeau că zâna este minunea minunilor.

Făt-Frumos îi cere fetei un inel.

Zânei i s-a dus faima peste nouă mări și nouă țări.

Zâna îi promite lui Făt Frumos că dragostea ei are sa-i încălzească viața, că necazurile lui vor avea răscumparare, și  că îi va aduce florile mângâierii  în ceasul morții.

Bărboșii cei cărunți erau meșteri fauri.

Pulberile de aur fac să înflorească o floare.

Bărboşii caută comori ascunse.

"Dumbrava minunată” de Mihail Sadoveanu este descrierea aventurilor prin care a trecut o fetiță pe nume Lizuca si câinele ei, Patrocle, pe parcursul drumului de la casa ei pâna la casa bunicilor.

Pe scurt...Dupa moartea mamei Lizucăi, tatăl acesteia s-a recasatorit cu o doamnă care nu o simpatiza deloc pe fetiță. Considera că bunicii nu o crescuseră bine pe Lizuca și că nu primise de la ei o educație potrivită statutului ei social. Într-o zi, de teamă ca mamai ei vitregă o va bate pentru o năzbâtie, Lizuca l-a luat pe Patrocle și au pornit înspre casa bunicilor.

Reținem!

Pentru a putea răspunde întrebărilor dintr-un text trebuie să citim cu atenție textul, să-l înțelegem.

Aici găsești un rezumat al acestei povestiri https://brainly.ro/tema/1220162

Spor!

#SPJ1

Alte întrebări interesante