3. Povesteşte, in cel mult şase enunturi, conţinutul textului.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
În acest fragment este vorba despre un băiețel care a mers la cineva acasa pentru a inviita-o la o serbare de la grădiniță.El cand a intrat a zis doar ca copii de la grădiniță dau o serbare si ca a fost invitată la serbare.Fetita i-a zis baietelului ca a uitat ceva,mai exact pe,,Buna ziua".Fetita l a intrebat unde e ,,Buna ziua" si băiețelul a zis ca la uitat dar nu isi mai aminteste unde.Fetita a sunat la grădiniță și a intrebat îngrijitorul daca l-a văzut pe ,,buna ziua" si el a zis ca da.Era in buzunarul unui șorț. Îngrijitorul a zis ca la grădiniță da ,,Buna ziua" la doamna educatoare,la directoare si lui,înghijitorului dar mereu cand pleaca acasa il uita acolo.Fetita i a zis baietelului ca pe ,,buna ziua" e bine să îl folosești peste tot.
Sfârșit!
Explicație:
Sper ca te-am ajutat!❤
Răspuns:
Textul este un dialog deoarece predomină ca mod de expunere dialogul dintre doi copii. Astfel,încă din incipit i se propune unei fetițe,de către un coleg al ei,o invitație în care să meargă la o serbare,organizată la grădiniță. Venirea nepoliticoasă a unui băiețel acasă la ea pentru invitarea ei la serbare,o determină să-l întrebe ,ca să-i amintească de atitudinea respectuoasă pe care ar fi trebuit s-o aibă înainte de a vizita pe cineva. Scurta conversație,dar foarte serioasă,dintre cei doi este foarte sugestivă făcând referire la principala regulă de bază a educării unui individ,"bună ziua".Rezultatul discuției de nu este întocmai fericit, fiindcă ea și-a format o părere proastă despre colegul ei, în momentul în care a intenționat să telefoneze pe îngrijitorii din grădiniță,care-și făceau meseria pentru care erau plătiți.După ce a vorbit la telefon cu aceștia, ea s-a convins că era
nepoliticos cu toți cei din jur. Apoi,simțindu-se jignită de comportamentul acestuia,îi atrage atenția indirect modului de a se înfățișa în lume și,în același timp sfatul filozofic care i-l dă semnifică o morală,o lecție de viață.