Limba română, întrebare adresată de vasigogota017, 8 ani în urmă

3. Prezintă, într-un text de 30 - 50 de cuvinte, două trăsături ale textului narativ literar
existente la textul A.


mihaicristian3418: nu ma lasa sa postez raspunsul, scuze
mihaicristian3418: imi zice ca am scris ceva nepolitico dar nam scris nimic nepoliticos
mihaicristian3418: nepoliticos
MARIANO18: ba ce faci vasi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ThisIsRares
4

Mi-aș dori o coroană :)

Răspuns:

In opinia mea, ................ (titlul), de ................ (numele autorului) este un text nonliterar, surprinzând trăsăturile definitorii ale acestui tip de discurs, ce are la baza raportarea logica și clara la realitate, un scop bine deterrninat si un lirnbaj adaptat temei si receptorului.

In prirnul rând, textul prezinta aspecte ale realitatii observate de autor și transformate in informație ................ (ce aspecte aie realității sunt prezentate si ce informații cu privire la aceste aspecte sunt transmise).

In al doilea rând, cornunicarea este lipsită de expresivitate, apare doar funcția tranzitivă a lirnbajului, folosindu-se aspectul corect, ingrijit al limbii. Acest tip de text se mai caracterizeaza prin obiectivitate, claritate, uneori prin apariția unor clișee de limbaj ................ (exemple) si prin prezenta neologismelor ................ (exemple) specifice unui anumit dorneniu de activitate, si anume ................ (la ce domeniu de activitate se refera textul).

In concluzie, trăsăturile prezentate rnai sus justifică încadrarea fragmentului suport in categoria textelor nonliterare.

Alte întrebări interesante