Biologie, întrebare adresată de deliastefi, 8 ani în urmă

3. Realizați o fișă de observație despre resursele de hrană
oferite de mediul natural al zonei în care locuiți.
d
d
Fişă de observaţie
Denumirea mediului de viață:
r
Resurse naturale de hrană:
Modalități de utilizare a resurselor:
no
Măsuri de protejare:
cd
ilu
n

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 123luisa123
1

Răspuns:

Desfasurarea activitatii oricarei forme de invatamant intr-un mod eficient implica o complexa si permanenta comunicare cu mediul extern.

           Fara sa cunoastem spatiul in care locuim nu putem sa intelegem legile dupa care se ghideaza. Nu putem valorifica resursele, nu putem proteja mediul.

           Geografia introduce individul in cotidian. Elevii trebuie indrumati sa cunoasca in mod direct, sa aiba abilitati de a investiga si intelege un fapt geografic imediat.

           Daca se va intampla acest lucru, vor intelege mai tarziu, ca protejarea mediului ambiant este intotdeauna favorabila unei vieti sanatoase si echilibrate.

           Un aspect extrem de important a fost sa exemplific notiunea de spatiu urban, sa scot in evidenta ceea ce apartine si ceea ce lipseste orasului Bolintin Vale si cum am putea  noi, locuitorii sai, sa ne implicam in dezvoltarea sa.

 

           Ca multe  din orasele Romaniei, Bolintin Vale se inscrie in tiparul oraselor mici trecute brusc de la asezare rurala la asezare urbana.

           Daca prin numar de locuitori, cele cateva blocuri, strazi asfaltate si institutii se apropie de notiunea de oras, fara a soca, infrastructura, gestionarea resurselor, ori viata oamenilor te integreaza mai repede intr-o asezare rurala mai evoluata ce si-a pierdut identitatea de sat.

Plecarile in afara ale majoritatii locuitorilor sai au facut  ca asezarea sa prospere doar prin nivelul de trai al oamenilor neschimband atat de evident urbea.

 

           Legat de locurile natale  si profesia pe care o am, prin lucrarea de  fata am incercat sa pun cap la cap istoria si prezentul pentru a descoperi cu copiii viitorul unui oras mic de campie.Mi-am propus prin lucrarea prezenta sa realizez o analiza a componentelor mediului geografic ca rezultat al interdependentei  dintre elementele naturale si cele social economice.

           Cunoasterea potentialului de resurse ale zonei, a valorificarii acestora in contextul analizei evolutive a acestora ofera prognozarea raporturilor ce vor determina dinamica acestui peisaj geografic.

           Viziunea geografica asupra interactiunilor dintre natura si societate ofera o baza de actiune fundamentata stiintific pentru spatiul productiv sau rezidential, lucrarea fiind o modesta contributie in acest sens.

           Prezenta lucrare constituie o analiza de cabinet si de teren a unui teritoriu limitat, cel al orasului Bolintin Vale, menita sa surprinda toti factorii geografici.

 

           Ca profesor am integrat in lectiile la clasa informatiile culese, am implicat elevii in studiul propriei localitati cu motivatii si indrumari clare si astfel am realizat o legatura mai intensa intre scoala si comunitate.

           Doresc ca lucrarea prezenta sa justifice: munca de-o viata la catedra, implicarea in viata comunitatii si nu in ultimul rand legatura cu locurile natale.

Explicație:

Alte întrebări interesante