Religie, întrebare adresată de alesiuca4545, 8 ani în urmă

3. Realizează un eseu cu tema Domnul Isus - de la iesle până la cruce, în care să prezinți
cronologic evenimentele din viața Domnului Isus.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de scannedf
0

Explicație:

Domnul Isus a fost un profet evreu care a trait in Palestina in secolul al I-lea. El a fost considerat de catre crestini ca fiind fiul lui Dumnezeu si ca avand puterea de a ierta pacatele oamenilor.

Iesirea din iesle a reprezentat inceputul vietii lui Isus pe pamant. Dupa nastere, El a fost crescut in satul Nazaret din Galileea. La varsta de 30 de ani, Isus a inceput sa predice si a facut multe minuni, precum vindecarea bolnavilor si invierea mortilor.

Multe dintre lucrurile pe care le-a facut Isus au enervat autoritatile evreiesti. Acestea l-au acuzat de blasfemie si au incercat sa-l prinda pentru a-l pedepsi. In cele din urma, Isus a fost prins, judecat si condamnat la moarte prin rastignire.

Inainte de a fi rastignit, Isus a fost batut si umilit in fata multimilor. Apoi, El a fost rastignit pe o cruce, unde a murit dupa cateva ore. Dupa trei zile, insa, El s-a inviat din morti, conform credintei crestine.

In cele din urma, Isus a urcat la cer, unde a devenit un simbol de iertare si mantuire pentru crestini. In timp ce El a trait pe pamant, El a lasat in urma o moaste puternica si a facut multe lucruri care au schimbat cursul istoriei. Acestea sunt evenimentele principale din viata lui Isus de la iesle pana la cruce.

Răspuns de mariadavidadrian8978
0
Iisus Hristos este numele în limba greacă pentru "Isus Cristos". În Biblie, Isus Cristos este considerat fiul lui Dumnezeu și este venerat ca fiind un profet, învățător și mântuitor de către crestinii din întreaga lume. El a trăit în Palestina în timpul domniei lui Irod Antipa și a învățat despre credință, iertare și iubire. După ce a fost răstignit, creștinii cred că a înviat după trei zile și a înălțat la ceruri. Isus Cristos este considerat fiind centrul credinței creștine și este adorat ca Fiul lui Dumnezeu.
Alte întrebări interesante