Matematică, întrebare adresată de vladflorin818, 8 ani în urmă

3. Se consideră cercul O, R), unde R = 2,7 cm. Desenaţi o dreaptă d cu proprietatea că distanţa de la punctul O la dreapta d este egală cu a cm şi stabiliti poziția dreptei d față de cercul în fiecare dintre următoarele situaţii: a) a = 2; b) a= 2,7; c) a = 3,5. Fig. tului AB trece​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Andrei101063637
3

Pentru a desena dreapta d cu proprietatea că distanța de la punctul O la dreapta d este egală cu a cm, putem folosi un compas pentru a trasa un cerc cu raza a în jurul punctului O. Apoi, putem trasa o dreaptă prin mijlocul acestui cerc.

În cazul a) a = 2, trasăm un cerc cu raza a = 2 în jurul punctului O și trasăm o dreaptă prin mijlocul acestui cerc. Dreapta d va fi în exteriorul cercului O, R), la o distanță de 2 cm de acesta.

În cazul b) a = 2,7, trasăm un cerc cu raza a = 2,7 în jurul punctului O și trasăm o dreaptă prin mijlocul acestui cerc. Dreapta d va intersecta cercul O, R) în două puncte.

În cazul c) a = 3,5, trasăm un cerc cu raza a = 3,5 în jurul punctului O și trasăm o dreaptă prin mijlocul acestui cerc. Dreapta d va fi în interiorul cercului O, R), la o distanță de 3,5 cm de acesta.

Mult succes!


vladflorin818: ms
nicolasberdila7: Nu pui exemplu
Alte întrebări interesante