Limba română, întrebare adresată de emmalamban, 8 ani în urmă

3 si 4 de la textul Prostia Omeneasca!!! Dau coronita! daca nu vedeti scrie: 3. transforma in povestire dialogul dintre mama si fiica. 4. Povesteste in scris textul

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Ce ti se pare asa greu? sa facem impeuna!

3. — Ce ai, draga mamei, ce-ți este?!

— Mamă, mamă! Copilul meu are să moară!

— Când și cum?

— Iată cum. Vezi drobul cel de sare pe horn?

— Îl văd. Și?  

— De s-a sui mâța, are să-l trântească drept în capul copilului și să mi-l omoare!  

— Vai de mine și de mine, că bine zici, fata mea; se vede că i s-au sfârșit mititelului zilele

4.  Textul este sugestiv intitulat "Prostia omeneasca" fiindca in poveste sunt prezentate mai multe exemple de prostie chiar omeneasca:

- un om tinea un cos ca sa aduca soarele in casa ( nu era in stare sa faca o fereastra)

-alt om isi facuse un car in casa, iar cand a voit sa il scoata afara, nu reusea( trebuia sa il dezasambleze, sa il scoata afara si apoi sa il onteze din nou)

- alt om dorea sa isi urce nucile in pod, dar acest lucru il facea cu ajutorul unei furci

-ultimul voia sa isi urce vaca in pod pentru a manca putin fen ( nu stia a trebuie sa dea mai intai fanul din pod si apoi sa ii dea animalului sa manance)

Suparat de atat prostie pe care a vazut-o in drumul pe care l-a facut omul nostru s-a reintors acasa la el, considerand ca prostia sotiei nu este atat de grava ca a celorlalti.

Explicație:


emmalamban: Vai de mine!!! Ce ai facut tu este sa transcrii dar eu vreau povestire!
Komisarul: înseamnă că nici măcar nu ai citit cu atenție cerințele celor 2 exerciții! reda dialogul între mama și fiica! În ceea ce privește povestirea, cred ca ar trebui sa mai pui și tu puțin mintea la contribuție, ca nu este adă de greu!
Komisarul: ti-am povestit întreg textul, dar se pare ca nu ești în stare sa citești! Scuze ca te-am ajutat! Pe viitor voi fi mai atenta!
Komisarul: cele 2 sunt atat de inchise la minte, incat considera ca daca drobul de sare ar cadea la atingerea ( din greseala ) matei, acesta ar cadea si ar omori copilul! le rea greu sa mute drobul!!!
Alte întrebări interesante