Matematică, întrebare adresată de biancaale2019, 8 ani în urmă

3 va rog!!! cu explicatie pas cu pas!!! merci

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de szmokina26
1

Răspuns:

a) scoatem factorul comun

 \sqrt[]{2}

si o sa avem:

 \sqrt{2} \times  (5 + 7 - 10 + 3 - 4) =  \sqrt{2} \times  (12 - 10 + 3 - 4) =  \sqrt{2} \times  (2 + 3 - 4) =  \sqrt{2}  \times (5 - 4) =  \sqrt{2}  \times 1 =  \sqrt{2}

b) aici scoatem factorul comun

 \sqrt{3}

si vom avea:

 \sqrt{3}  \times (9 - 7 + 5 - 1 - 7) =  \sqrt{3}    \times ( - 1) =  -  \sqrt{3}

Observam ca termenii inmultiti cu acelasi factor(la tine cu radicali) se scad sau se aduna in functie de exercitiu.

c) mai intai efectuam scaderea din paranteza

d) la d e asemanator ca la c

Succes! Daca n ai inteles mai uita te la videoclipuri pe youtube cu radicali. Sigur o sa intelegi mai bine.

Alte întrebări interesante