Matematică, întrebare adresată de Jimmny, 8 ani în urmă

3.va rog frumos!
dau coroana și mă abonez!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iulinas2003
0

Răspuns:

a) x-2x-2y=3

y-3x-3y=1

-x-2y=3 (1)

-3x-2y=1 (2)

facem (2)-(1)

- 2x=-2

x=1

-2y=3+x

-2y=4

y=-2

b)

3x-2y=12 aducând ec la acelasi numitor si scăpând de numitor

3x+3-2x-2y=11 la fel aducând la acelasi numitor si scăpând de el

3x-2y=12 (1)

x-2y=8 (2)

(1)-(2) fac

2x=4

x=2

-2y=12-6=6

y=-3

Explicație pas cu pas:

Alte întrebări interesante