30+4x[36:93x(20+8x42:2)]
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
36:93=0.38....
30+4x[36:93x(20+8x42:2)]=
30+4x[36:93x(20+8x21)]=
30+4x[36:93x(20+162)]=
30+4x[36:93x182]=
30+4x[0.38x182)]=
30+4*69.16=
276.64+30=306.64
Explicație pas cu pas:
Prima data calculezi ce e in paranteza rotunda,apoi in paraneza deapta(ce devine rotunda). Aici primadata pentru a iesi rezultatul corect trebuie ca primadata sa faci inmultirea sau impartirea si apoi adunarea sau scadea. Daca ajungi la un calcul unde nu ai paranteze, impartiri si inmultiri atunci faci primadata ce este in stanga lui.
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Biologie,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă